Soriko.bg

Защо метан?

С настъпването на 21 век и заобикалящите ни катаклизми, темата екология все повече се превръща в проблемът екология. Ние хората, като обитатели на Земята, не бива да стоим безучастни и да очакваме глобалното затопляне да отшуми, защото това няма да се случи.

От 50 до 90% от вредните емисии, отделяни в големите градове се дължат на транспортните средства.  Какви ли биха били процентите ако всички ние използвахме „чистото гориво” ?

Метанът е основна съставна част на природния газ, съпътстващ нефта, образува се при процесите на разлагане на растителна маса в блатисти места, поради което е известен и като блатен газ. Метан е търговско название на природния газ. Природния газ е едно от най-чисто изгарящите горива и има много предимства пред бензина.

Това, което вълнува потребителят най-много е цената. Метанът е от три до четири пъти по-евтино гориво от бензина  1,9 пъти по-евтино гориво от пропан-бутана.  Липсват съставки, който влошават двигателното масло и увеличава срока на използването му до 2 пъти. Това икономисва средства за масла и филтри.

От гледна точка на безопасността, метанът е по-лек от въздуха, отлита в атмосферата, трудно се събира във взривоопасна концентрация, а резервоарите в които се съхранява поради спецификата си са всъщност най-здравият елемент от автомобила. Бутилките за съхранение на метан са много по-здрави от бензиновите резервоари, преминали са многобройни тестове за изпитания и издържат на огромно налягане, стрелба и огън.
Още в тази категория: « Метан ООД